Week 1

Hallo iedereen!

Ondertussen kan ook ik eens op internet.Eline en ikbekomen nu van een intensieve week. Ik stond steeds in zeer drukke gezondheidscentra waar ik zeer veel heb kunnen doen, veel palperen en naar het hartje van de baby luisteren met een echte hoorbuis van Pinard! We leren terug echt vroedkunde uit te voeren met onze handen. Ook kon ik al enkele bevallingen begeleiden. We leren dus zeer veel bij op korte tijd!

Vandaag zijn we ons dan ook gaan voorstellen in het ziekenhuis van de volgende stageplaats waar we maandag beginnen. Dat is het Muhima hospital met 200 bevallingen per week, ook daar zullen we dus onze handen vol (baby's) hebben. Maar eerst even ontspanning, in het weekend maken we een tweedaagse uitstap met het hele IMPORE-team naar het Kivumeer. Voor de pannenkoeketers, jullie geld wordt zeker goed besteed, in alle centra zijn onder andere doptones (apparaatje voor de harttonen van de baby te volgen) uitgedeeld en gedemonstreerd. Zelf mocht ik ook een les geven over reanimatie van de pasgeborene aan enkele rwandese collega's in hetfrans watheelleuk was!

Rwanda is een prachtig land en we kunnen zeer gerust rondlopen. Vele blikken bekijken ons wel maar de mensen zijn zeer hulpvaardig als wij iets even niet meer weten. Onze geusthouse waar we verblijven is ook heel mooi met een tuin, hond en bewaker.

We hebben het erg naar onze zin en ook onze knuffels, beer enLouis zijn ook al beste maatjes. Gsm en internet is niet altijd eenvoudig, nu zitten we op een internetcafe maar normaal is dat volgende week beter als we in de guesthouse blijven. We hebben nu elk een Rwandees nummer waarop berichtjes wél toekomen (tenzij jullie natuurlijkgewoon geen berichten sturen naar ons gewoon nummer ;) Dus euh massaal testen (: Je kan via skype heel goedkoop bellen, 15 cent per minuut maar dan moet 0025 er niet voor anders wel

Eline00250785240415

Anna 00250785240416

Zo voorlopig zijn jullie weer even mee!

x Anna en Eline

trees van hove

prachtig nog maar zo lang weg en al zoveel ervaring kunnen opdoen, hou je gezond en geef van mij ook een intense knuffel aan de baby's want ze zijn zo schattig.

Stephanie C.

Hey Anna en Eline,

Wauw, cool.. nog eens een nieuw verhaal! :o) Ik kijk altijd vol spanning uit naar jullie belevenissen.. haha.. je zou kunnen zeggen dat jullie een reality soap opnemen en dat wij hier in België wekelijks of dagelijks een aflevering kunnen zien.. Vandaag in Rwandalive met Anna en Eline.. Season 1 Episode 4.. Summary Week 1 @ Rwanda.. :o) (En nee ik spot er niet mee.. ik heb gewoon een wilde fantasie.. ;o) niets meer ;o))

Amai meisjes.. dit is echt een prachtige kans dat jullie krijgen dat jullie dat allemaal mogen doen.. volgens mij is het ook een hele ervaring zo in een andere landen of in dit geval in Rwanda, de mensen te kunnen helpen met jullie vakkennis.. Het moet voor jullie ook wel spannend zijn om alles in praktijk te mogen brengen..
Ik denk ook wel dat je veel meemaakt en ook veel te horen krijgt van die mensen daar.. is het niet?

Ohja, nog een vraagje.. lukt dat zo beetje om te communiceren met de mensen en jullie collega's? Waarschijnlijk is alles in het Frans als ik me niet vergis? ^^

Wauw, het Kivumeer.. dat is echt een superprachtig meer.. Ja, ik heb dat allemaal moeten leren dusja.. en Rwanda zelf is ook een prachtig land.. en het is echt de moeite geloof ik ;o)

Anyways, Lieneke meisje, u wordt gemist! :o) maar ik wens je het superbeste toe en dat je er een mooie en vooral een prachtige ervaring kan van maken samen met Anna..

Geniet van jullie tijd daar.. in het mate van het mogelijke natuurlijke.. en breng maar veel mooie en schattige baby'tjes ter wereld! :o)

Dikke kus en knuf voor jullie 2!

Tot de volgende meisjes!

Stephanie

ps: Kijk al uit naar de pics! :o)

Jeffrey Vereecke

Hoi hoi jullie daar,

Blij om te horen dat het ginder goed gaat. Ben echt benieuwd hoe de volgende weken nog zullen verlopen. Best dat we het kunnen volgen.
(zoals gewoonlijk kort:p)

Eline: je maatje mist je:'(, ik bel je sowieso nog eens.

Stel het nog goed

groetjes
Jefke xxx

Ellen vl

Les blanches,

leuk te lezen dat alles op wieltjes loopt! Ik heb al heimwee als ik dat allemaal lees naar mijn stage in Kameroen.

Laat je niet teveel frustreren door de soms misschien gebrekkige accomodatie en de afrikaanse traagheid.

Ga ervoor, geniet en amuseer jullie! En leer daar maar wat baby's ter wereld komen!
Heel veel plezier nog,
Ellen

Dag meiden!

Alles goed daar in Afrika? Hier valt het wel mee.. Nu op dit moment schijnt de zon, is het redelijk bewolkt, maar staat er wel een fris windje.. en daardoor is het gelijk niet zo warm.. hahaha.. kan je geloven ik die altijd warm heb enzo.. zit hier nu met een pull aan..

Maar door hier te schrijven, komt er toch een beetje Afrikaanse warmte naar België toe..

Voor de rest hier alles goed, normaal gezien zou ik vlijtig aan het herhalen moeten zijn.. maar je kent me he Eline.. ik dacht van laat ik voor mn laptop afsluit, nog snel even een berichtje sturen naar Rwanda ^^

Meisjes, amuseer jullie! ;o)

Oh ja, nog een vraagje voor Anna: Heb jij soms ook Facebook? Want ik ben eigenlijk wel beetje nieuwsgierig naar jou ;o) Anna voor jou ook amuseer je, geniet er van en vooral leer veel bij! ;o)

Dikke kus en knuffel voor jullie beiden!

Tot de volgende!

Piske

Hey meiden,
Het doet deugd om zulk fantastisch leuk nieuws te horen! Ik lees echt vol nieuwsgierigheid jullie verhalen!
Weekendje aan het Kivumeer, och ja nu dat je er toch bent ;-) héhé Neem vooral veel foto's zodanig dat wij er ook van kunnen meegenieten!Ik denk dat je wel u ogen de kost kan geven daar in Afrika.
Ik ga maandag op stage in Jan Palfijn op neo. Vol spanning zit ik te wachten...Ik hoop dat ik de tijd zal vinden om jouw verhalen te lezen , maar allé het moet gewoon, zelfs al is het 's nachts!
Meisjes, geniet van deze ervaring, sla zoveel mogelijk op!
Lienetje love you!!!

Piske xxx

Wim

telefoneren: landcode voor Rwanda is 250, bij gewone tel/gsm 00250, by skype kies je rwanda en dan kies 0785.... om de meiden te bereiken!
bellen met skype is goedkoop maar je moet wel krediet kopen (min 10eur +15%btw (luxemburgs tarief)
succes !!

kimtjuh

elaba,

zalig om nog eens nieuws te lezen uit het verre afrika...
ik las daarnet 200 bevallingen per dag (ik verschoot mij een ongeluk) zoveel... zijn er dan ook zoveel vroedvrouwen of zijn ze alle 200 voor jullie (das overdreven wss).

Eline ik ben gaan babysitten op Jolien en Fries en het zijn schatten van kindjes.
Hier begint het leven weer een routine te krijgen. zus gaat vandaag naar school en voor mij begint de turnles terug. dus nog juist op reis gaan en de vakantie is voor mij ook bijna gedaan.

bedankt om u nr door te geven maar ik zit toch nog met een vraagje: ontvangt ge nog smsjes op u gewoon nr?

groetjes en kusjes vanuit het toch wel warme belgië (zal wss ni meer zolang warm zijn)

-xxx-ikke-xxx-

tante Chris en co

Eindelijk 2e episode kunnen lezen, want ja net nu is onze PC "gecrashed"... Klinkt daar allemaal zeer positief: houden zo zou ik zeggen!
Iedereen is hier vandaag ook gestart: Lino met zijn "nieuwe uniform" aan en Gertjan op zijn "nieuwe school",wordt ook vervolgd!
Groetjes vanuit Gent (waar het momenteel aan het gieten is)

Marraine en Pepe

Dag Eline ,hier schrijf ik mijn eerste e-mailtje naar jou We hebben zopas uw laatste nieuwtjes gelezen en we blij dat je het er nog altijd zo goed stelt . Geniet nog van de laatste weken ,want we beginnen je te missen.We zullen met veel genoegen u een gewenst maaltijd samenstellen Veel kusjes en tot binnenkort !